Audi A3 proglašen Svjetskim automobilom 2014. godine

a3_01

Treća generacija ovog Audijevog kompaktnog automobila je svjetski pobjednik

 

Audi A3, premium kompaktni bestseler marke s četiri prstena, osvojio je titulu Svjetski automobil godine 2014. Ovo je druga ukupna pobjeda za Audi u desetogodišnjoj povijesti titule Svjetski automobil godine, jer je model Audi A6 2005. godine osvojio inauguracijsku ukupnu titulu.

Ova treća generacija Audija A3 sada je službeno potvrđena kao svjetski pobjednik. U konkurenciji 23 druga automobila osvojio je prestižnu titulu Svjetski automobil godine  za 2014. godinu. Model A3 je odabran kao pobjednik od strane međunarodnog žirija koji je uključivao 69 vrhunskih novinara iz svijeta automobilizma iz 22 države cijeloga svijeta.

Audi se može osvrnuti na 16 godina dugu priču o uspjehu modela A3. U 1996. godini, prva generacija ovog modela uspostavila je potpuno novi tržišni segment – premium kompaktnu klasu. S drugom generacijom, koja je uslijedila 2003., ova marka je proširila svoje vodstvo predstavljanjem Cabriolet izvedbe uz već poznate izvedbe s troja vrata i Sportback izvedbu. Ova treća generacija modela A3 je s predstavljanjem Cabriolet inačice dostupna u četiri karoserijske izvedbe.

Uz ovu pobjedu za Audi A3, Audi je zadržao poziciju kao proizvođač s najviše titula Svjetski automobil godine. Ova marka s četiri prstena prethodno je osvojila tri titule Svjetskog automobila visokih performansi, dvije titule Svjetski dizajn automobila godine i inauguralnu titulu Svjetski automobil godine. Ukupno, Audi je osvojio sedam raznovrsnih titula Svjetskog automobila godine.