Plug-in hibridni Golf GTE

gte

Novi član Volkswagenove obitelji

 

Golf obitelj proširena je dolaskom još jednog člana. To je novi GTE, odnosno plug-in hibridna inačica Volkswagenova popularnog modela. Uz potrošnju od 1.8 l/100 km i emisiju CO2 od 35 g/km ova kombinacija Golf donosi i autonomiju od 940 km, te 50 km vožnje isključivo na struju.

Posljednji u nizu noviteta kada je riječ o Volkswagenovoj Golf obitelji novi je plug-in hibridni primjerak GTE. On se vizualno od klasičnog Golfa razlikuje tek po nešto drugačijem prednjem kraju koji se ugledao na licaGolfa GTI i potpuno električne inačice e-Golf. Stoga tu i nemamo previše za obrazlagati, osim možda kada je u pitanju putnička kabina koja je uz Composition Media radio sustav sa 6.5-inčnim ekranom i Discover Pro navigacijom koja je dostupna kao opcija dobio niz dodatnih funkcija vezanih isključivo uz plug-in hibridne automobile. Tu su tako displej na kojem se vidi koliko i kako se prenosi snaga, statistika o potrošnji struje i opcija koja prati koliko je još moguće kilometara prevaliti.

Ono interesantnije krije se ispod lima. To je plug-in hibridni sklop sačinjen od turbo benzinskog motora, elektromotora i baterija. Volkswagen je tu upario 1.4-litreni TSI sa 150 KS s elektromotorom snage 102 KS. Njih dvoje zajedno Golfu GTE donose kombiniranu snagu od 204 KS i 349 Nm okretnog momenta koja je dostatna da Golf GTE do stotke potegne za 7.6 s i potegne do maksimalnih 217 km/h. Ako se vozite isključivo na struju ta krajnja brzina ograničena je na 130 km/h.