New Midsize Coupe

web-i-fb-1-midsizeOtkriven Volkswagenov New Midsize Coupe koncept

 

Kada je Volkswagen objavio skice svoje “New Midsize Coupe” studije odmah se krenulo nagađati kako je na pomolu još jedan model koji će proširiti njegovu gamu kroz godinu dana. Sudeći prema fotografijama koje su sada objavljene to nije daleko od istine jer unutrašnjost ovog koncepta izgleda kao da je sad posuđena iz nekog od Volkswagenovih modela. Studija NMC otkrivena u Pekingu uz nekoliko sitnih preinaka vrlo bi lako mogla postati konkurent Mercedesu CLA…

Jedan od izložaka koje je Volkswagen dopremio u Kinu studija je “New Midsize Coupe” duga 4.597 mm, široka 1.838 mm i visoka 1.422 mm. Sudeći prema dimenzijama riječ je o automobilu koji je kraći od VW Jette, ali znatno širi, poput Passata. Kako vanjština studije nije agresivna kao što to obično biva kod konceptnih automobila tu treba tražiti još jedan dokaz da će ovaj primjerak prerasti u serijsko vozilo.

Ovaj je model opremljen 20-colnim kotačima te niskoprofilnim gumama širine 245 mm, a sportskom dojmu svjedoči i koeficijent otpora zraka 0,29. Unatoč tome NMC je zadržao visoku razinu praktičnosti. Naime, u njega se može smjestiti petoro putnika, a zapremina prtljažnika iznosi 500 l. 

Za pokretanje NMC studije Volkswagen je odabrao 2.0-litreni turbo motor s 220 KS koje se preko sedam-stupanjskog DSG-a prenose na prednje kotače. Prema Nijemcima takva konfiguracija ovom konceptnom kupeu trebala bi osigurati maksimalnu brzinu od 245 km/h i ubrzanje do stotke za 6.5 s uz potrošnju od 6.4 l/100 km.