Audi A3 1.4 TFSI ultra

a3-web

Stručnjak za ekonomičnu vožnju

 

Audi proširuje svoj proizvodni program iznimno štedljivih ultra modela s niskim CO2 emisijama u A3 modelima. Opremljeni 1.4-litrenim TFSI motorom snage 110 kW (150 ks), ti modeli objedinjuju visoke performanse i uzornu potrošnju goriva.

Razvijajući brzinu od 220 km/h i s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 8,1 sekundi, Audi A3 1.4 TFSI ultra jasno pokazuje sportski talent. S druge strane, model s troja vrata vrlo je štedljiv kada su u pitanju potrošnja goriva i emisije štetnih plinova: troši skromnih 4,7 litara goriva na 100 kilometara u kombiniranoj vožnji; što znači prosječnu emisiju CO2 od 109 g/km.

Novi 1.4 litreni TFSI motor s tehnologijom automatskog isključenja cilindra ovisno o opterećenju dostupan je u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest ili S tronic mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa u čak četiri karoserijske izvedbe – A3 s troja vrata, A3 Sportback, A3 limousine te kao elegantni A3 cabriolet.

Audi nudi i verziju A3 ultra s 1.6-litrenim TDI motorom. Taj je pogonski sklop već dostupan na verziji s troja vrata i modelu Sportback od 2013. U budućnosti će A3 limousine biti dostupan i s dizelskim motorom snage 81 kW (110 ks). Taj model troši samo 3,3 litre dizel goriva na 100 kilometara, a emisije CO2 iznose samo 88 grama po kilometru.

Modeli ultra najbolji su primjer sada već standardne tradicije i ambicije tvrtke Audi da proizvodi ekološki prihvatljive automobile, uz istodobno jamstvo iznimne kvalitete i užitka vožnje koji su karakteristični za ovu premium marku.

Tvrtka Audi na tržište je već plasirala dvanaest ultra modela s motorima TDI i TFSI u sklopu linija A4, A5, A6 i A7. Za sve njih karakterističan je odabir inteligentnih tehnologija koje smanjuju potrošnju goriva i emisije štetnih plinova, što smanjuje troškove upotrebe i manje šteti okolišu. Audi trenutačno u svom proizvodnom programu ima ukupno dvadeset i dva ultra modela.

Pored e‑tron plug‑in hibridnih modela, proizvodni program ultra sada je već treći proizvodni koncept koji je tvrtka Audi primijenila za osiguranje različitih oblika održive mobilnosti prikladnih za svakodnevnu upotrebu