Vrlo praktična

fac_002-combi-web

Nova ŠKODA Fabia Combi

 

“Nova ŠKODA Fabia Combi nudi idealnu kombinaciju prostora, funkcija i emocija i to uz najmoderniju tehniku”, kaže predsjednik uprave marke Škoda prof. dr. h.c. Winfried Vahland. “Moderan, svjež automobil, koji uz najbolju ponudu prostora u segmentu malih karavana utjelovljuje najbolje vrijednosti marke ŠKODA i istovremeno ispunjava sve veće zahtjeve po pitanju mogućnosti povezivanja i individualizacije”, kaže prof. dr. Vahland.

Samo nekoliko tjedana nakon uvođenja nove ŠKODAFabije Hatchback na europskim tržištima će se početkom 2015. godine pojaviti i nova ŠKODAFabia Combi. S novim redizajnom češki proizvođač želi nastaviti graditi uspjeh omiljenog karavana. Od 2000. godine je ŠKODAFabia Combi stalni sastavni dio ŠKODA palete modela. Do danas (stanje: 31.08.2014. godine) je Škoda svojim kupcima isporučila više od 1,1 milijuna Škoda Fabia Combi vozila.

Škoda Fabia Combi od svog uvođenja na tržište predstavlja sve kvalitete Škoda vozila: puno prostora uz kompaktne dimenzije, puno praktičnih rješenja, malu potrošnju, razvijenu tehniku i izvrstan omjer uloženog i dobivenog. Ova je kombinacija čini najprodavanijim modelom u klasi malih vozila.

Uz kompaktne dimenzije nova ŠKODA Fabia Combi nudi mnoštvo prostora za do pet putnika i njihovu prtljagu. S 530 litara (s preklopljenom stražnjom klupom 1395 litara) po kapacitetu je prtljažnik najveći u svom segmentu. Povećanje osnovnog volumena naspram prethodnog modela iznosi 25 litara.

Stražnju klupu je moguće preklopiti u dva stupnja, prvo se preklapa sjedište, a zatim naslon. To povećava varijabilnost u unutrašnjosti.U unutrašnjoststanu predmeti dužine i do 1,55 metara. Utovarna površina je960 mm široka, što je 2 mm više nego kod prethodnog modela. Poklopac prtljažnika otvara se do visine od 1900 mm te je 1028 mm širok. Utovarni rub je samo 611 mm visok, što olakšava utovar.

Istovremeno je putnička kabina dobila na širini (plus 21 mm) i dužini (plus 8 mm), a prostor za glavu za vozača i suvozača je povećan usprkos blagom smanjenju visine vozila.

fac_004_497x300

Nova ŠKODA Fabia Combi ne samo da nudi pregršt prostora, nego je i praktičnija no ikad do sad. Do 17 ‘Simply Clever’ rješenja olakšavaju snalaženje u Fabiji Combi, a deset od njih je po prvi put u ponudi za ovaj model.

Nova ŠKODA Fabia Combi po želji može imati i varijabilnu dvostruku podnicu u prtljažniku. To je pomična međupodnica, koja dijeli prtljažnik na dvije vodoravne razine te ga tako čini dvostruko iskoristivim. Kako biste učvrstili gornju poziciju, podnica se jednostavno ugura u dva bočno postavljena držača. Za lakši utovar i istovar se podnicu može postaviti i u kosi položaj. Ako prtljažnik želite koristiti bez podjele, jednostavno spustite podnicu u donji položaj.

Nova MirrorLink™ tehnika donosi aplikacije za smartphone, uključujući navigaciju na zaslonu infotainment sustava. SmartGate funkcija omogućuje prikaz, pohranjivanje i mobilnu upotrebu određenih podataka vozila u posebnim aplikacijama (Apps).

Nova Fabia Combi ima serijski dostupnu strugalicu za led u poklopcu spremnika za gorivo. Strugalica za led je umetnuta u poklopac spremnika za gorivo i tamo je fiksno smještena. Novi multimedijski držač u držaču za čaše središnje konzole osigurava mjesto za mobilne telefone, smartphone ili iPode. Za sigurnosne prsluke, koji su sada zakonom propisani u mnogim državama, postoji posebni pretinac za odlaganje u vratima vozača. Za bočna vrata je dostupan koš za otpatke. U mreže za odlaganje na unutrašnjim rubovima prednjih sjedala možete odložiti razne sitnice.

Proširen je i prostor za boce s napitcima. U oboja stražnja vrata sada stane po jedna 0,5-litarska boca. U pretinac za rukavice dodatno možete smjestiti 1,0-litarske boce. Tako ŠKODA Fabia sada ima mjesta za smještanje do sedam boca: po jedna 1,5-litarska boca u oboja prednja vrata, po jedna 0,5-litarska boca u oboja stražnja vrata, 0,5-litarska i 0,4-litarska boca u središnju konzolu i 1,0-litarska boca u pretinac za rukavice.

Osim toga nova ŠKODA Fabia nudi dodatna ‘Simply Clever’ rješenja, koja su se već dokazala u drugoj generaciji modela.

Za prtljažnik je dostupna pomična pokrivna roleta s praktičnom pritisnom funkcijom: kratkim pritiskom na kraju izvučene rolete ona se automatski namotava. Za prtljažnik k tome postoje i dvije kuke za torbe. U Fabiji Combi se po želji u okviru programa mreža nude tri različite pričvrsne mreže (2x okomite, 1x vodoravna) za još veći red u prtljažniku. Osim toga možete naručiti i fleksibilni pretinac za odlaganje za prtljažnik, koji fiksira predmete koji inače slobodno leže u prtljažniku.

Parkirnu kartu vozač može ugurati u serijski držač kartica na unutrašnjem lijevom A stupu. ‘Simply Clever’ je i funkcija svjetla za zavoje (svjetlo za zakretanje) svjetala za maglu.

Savršena dopuna uz istaknute vrline je i novi, emocionalni dizajn nove ŠKODA Fabije Combi. Poput Hatchback verzije i nova Fabia Combi ističe se svojim elementima dizajna izložbenog vozila VisionC, dinamičnim proporcijama i modernim, izražajnim jezikom oblika.

Nove, dobro usklađene proporcije odlično pristaju uz lice nove ŠKODA Fabije Combi, precizne linije i oštri rubovi svjedoče o visokoj kvaliteti proizvodnje i preciznoj izvedbi. K tome je tu i markantna igra svjetla i sjene kao i upotreba kristalnih elemenata.

Nova ŠKODA Fabia Combi je 10 mm duža, 90 mm šira i31 mm niža od svoje prethodnice. Prednji dio je identičan Hatchback verziji te zbog povećane širine kao i ciljanog naglašavanja vodoravnih linija djeluje samosvjesnije i istaknutije. Istaknuti elementi su kao kod Hatchback verzije oštro rezana, široka glavna svjetla, 

kristalno brušenje stakla, za marku tipična lamelna rešetka i logotip marke na ‘nosu’ poklopca motora. Jasno izražena grafička cjelina rešetke i svjetala, a sve linije i rubovi precizno su naglašeni. Markantan je poklopac motora čije konture imaju dva žlijeba koja idu izvana prema unutra.

Bočni pogled prenosi dinamiku i emocije. Silueta vozila je kao odljevak. Za to su zahvalne vrlo oštre tornado linije i takozvani ‘Wing Line’ ispod njih kao i uski stupovi vozila, igra svjetla i sjene, linija krova koja se blago spušta prema straga i potpuno obnovljeni atraktivni program naplataka.

Stražnji pogled na ŠKODA Fabiju Combi prenosi snagu i suverenost. Jasan je, dobro raspoređen i snažnih kontura s novim naglaskom na vodoravne linije. Stražnja svjetla – naravno tipičnog ŠKODA oblika slova C – dobivaju kontrastni tamni obrub i najfiniju izradu po tradiciji češke umjetnosti izrade stakla.

Nova ŠKODA Fabia Combi ima raznolike mogućnosti individualizacije. Unutrašnjost je u potpunosti iznova oblikovana i očarava novim stupnjem vrijednosti, preciznom kvalitetom obrade, vodoravnim linijama i mnoštvom boja i kombinacija boja.