Volkswagen Tristar

vw-tristar-concept-14-web

Studija novog T6 transportera

 

Na salonu gospodarskih vozila u Hannoveru Volkswagen je pokazao zanimljivu studiju novog T6 transportera imena VW Tristar, te otkrio kako će otprilike izgledati nova serijska generacija transportera T6, a prema trenutačno dostupnim informacijama serijska verzija bi trebala doći već tijekom 2015. Godine.

Za oblikovanje studije VW Tristar dizajneri su našli inspiraciju u starijim modelima VW Transportera, luksuznom modelu T3 s dvostrukom kabinom i pogonom na sve kotače iz 80-tih godina prošlog stoljeća.

Tristar uz malo produženu kabinu i kraći međuosovinski razmak ima ukupnu dužinu 4,79 metara. Za usporedbu, još aktualan T5 s otvorenim teretnim prostorom dugačak je 4,89 metara, a putnički T5 dugačak je 5,07 metara.

VW Tristar studiju pokreće 2,0 TDI dizelski motor sa 204 KS i 450 Nm pri 1.400 o/min što je dovoljno za najveću brzinu 185 km/h. Za ovu vrstu vozila, Transporter koristi neobične dimenzije guma 245 i naplatke od 17 cola. Na zadovoljstvo mnogih, uređaj za kavu je u serijskoj opremi ove studije.