Još dinamičniji VW Touran

940x470-zub1

Volkswagen predstavio R-Line izvedbu obiteljskog jednovolumena

 

Dok iščekujemo dolazak nove generacije VW Tourana na naše tržište, novi obiteljski jednovolumen predstavljen je i u vizualnom sportskom izdanju s R-Line paketom opreme.

Među brojne dodatke koji ga čine jošdinamičnijim ubrajaju se atraktivni prednji i stražnji odbojnici s kromiranim elementima, sjajni bočni pragovi, srebrni krovni nosači te posebni aluminijski naplaci od 17 ili 18 inča. Dakako, sportska elegancija se nastavlja i u unutrašnjosti s dekorativnim umecima na instrumentnoj ploči i vratima, aluminijskim papučicama i ukrasima na upravljaču, kao i dijelovima titana te s posebnim sportskim dezenom sjedala. 

Oznaka R-line vidljiva je na više mjesta eksterijera i interijera.

Za one koji žele vizualnu sportsku prilagodbu karoserije R-Line je idealan izbor, a doplata će biti 2155 eura.

Touran će se nuditi s tri TSI turbobenzinca od 110 do 180 KS te tri TDI turbodizelaša od 110 do 190 KS, koji su do 19% efikasniji od prethodnika. Standardan je 6-stupanjski ručni mjenjač, a može se naručiti i uz DSG automatski mjenjačs dvije spojke.

Maksimalno prima 1980 litara prtljage u kabinu, a praktičnost se ističe laganim preklapanjem stražnje klupe u ravnu podnicu pomoću novorazvijenog sustava fold-flat, multivarijabilnim ISOFIX sustavom vezanja na pet sjedala i čak 47 pretinaca za stvari. Nudit će se uz doplatu i s trećim redom sjedala, pa u tren oka Touran može postati sedmerosjed.