Škoda predstavila novu Octaviu

skoda-635x316

 

Nova Octavia prvi je model češkog proizvođača koji je baziran na novoj Volkswagenovoj MQB platformi. U usporedbi s prethodnom verzijom, Octavia III porasla je i u dužinu i u širinu.

Automobil je sada dugačak 4.659mm, što je za 90 mm više u odnosu na drugu generaciju, a širok 1.814 mm, što predstavlja povećanje od 45 mm.

Kada je riječ o funkcionalnosti novog modela, najvažniji je rast međuosovinskog razmaka, koji sada iznosi 2.686mm. To je za 108 mm više nego kod prethodnika. U Škodi kažu da Octavia III ima najveći prtljažnik u klasi čija je zapremina 590 litara.

Po prvi put u modelu Octavia dostupan je i adaptivni tempomat, kao i sustav za prepoznavanje saobraćajnih znakova. Kao opcija u ponudi je i panoramski krov i Driving Mode Selection komanda za izbor različitih režima vožnje.

U Ženevi je publici predstavljen i novi karavan. U odnosu na aktualni Combi, nova generacija duža je za 90, a šira za 45 mm.

Za komfor putnika još je značajnije to što je međuosovinski razmak povećan za 110 mm. To će, kako kažu u češkom proizvođaču, osigurati dodatni prostor za koljena putnicima na zadnjim sjedištima.

Zapremina prtljažnika koja je porasla na 610 litara, obaranjem zadnje klupe može se povećati na 1.740 litara.

Što se tiče motora priopćeno je da će pogonske jedinice biti preuzete iz limuzinske verzije.