Jubilarna Škoda Superb

_mg_5296

 

 

Škodina perjanica, model Superb, donosi još jedno poglavlje svoje priče o uspjehu, dostigavši brojku od 500.000 proizvedenih vozila. Jubilarni automobil, bijeli Superb Combi Laurin & Klement, izašao je ovih dana s proizvodne linije u Češkoj.

 

“Pola milijuna proizvedenih Škoda Superb, to je brojka koja nas čini ponosnima”, rekao je Winfried Vahland, izvršni direktor Škode. “Škoda Superb je top model naše tvrtke. Ona simbolizira veliku sposobnost cijelog tima i prezentira uspijeh tvrtke bolje od bilo kojeg našeg modela. Od svog predstavljanja prije jedanaest godina, ukupna prodaja ŠkodeSuperb se gotovo udvostručila”, kazao je Vahland.

 

 

dsc_7199-2_470x235

 

 

Škoda Superb je dostupna u 85 zemalja širom svijeta. U 2011. tvrtka  je isporučila oko 117.000 primjeraka, premašivši brojku od 100.000 vozila po prvi puta. U 2009. Škoda Superb je predstavljena tržištu u Kini i od tada je postala jedan od najpopularnijih modela u svom segmentu. 40 posto svih prodanih Škoda Superb u 2011. otišlo je kupcima u Kini. Kina je ujedno bila i poprište rekordnog putovanja Škoda Superb 1.4 TSI DSG, koja je prešla udaljenost od Šangaja do Pekinga uz potrošnju manju od jednog spremnika goriva.

Beskompromisna kvaliteta, velikodušna ponuda prostora i nenadmašan omjer uloženog i dobivenog je jednostavna, ali učinkovita formula uspjeha Škode Superb.