Audi Q1 će ipak imati 4×4 pogon

article_newsAudijev mai crossover pod oznakom Q1 na tržište ne bi trebao stići do sredine 2016, no već sada počinju pristizati različite informacije o njemu. Prije svega vrijedi reći kako bi se Q1 trebao temeljiti na skraćenoj izvedbi platforme MQB koja će činiti osnovu za novi VW Polo (2015.) i druge slične modele. Ukupno govoreći Q1 bi trebao biti dugačak 4000 mm, širok 1750 i visok 1570 mm.

Motorizaciju će činiti benzinski i dieselski turbo 3 i 4-cilindrični motori manjeg obujma. Konkretnije, očekuje se kako će benzince predstavljati 3-cilindrični 1,0 te 4-cilindrični 1,2 i 1,4 te 1.6 TSI motori od kojih bi potonji trebao razvijati snagu od oko 200 KS u SQ1 izvedbi.

Dieselaše će predstavljati 1.4 i 1.6 TDI, a u ponudi će se nalaziti i hibridna izvedba čiji će pogonski sklop činiti 1.4 TSI i električni motor. Njegov ukupna snaga će iznositi oko 205 KS, a najveći okretni moment oko 350 Nm.

Motori će biti upareni sa 6-stupanjskim ručnim ili novim opcijskim 10-stupanjskim DSG prijenosom s dvije spojke koji bi trebao debitirati sljedeće godine s novim Passatom. Pogon na prednje kotače će činiti standardnu ponudu, no kupci će s određenim motorima moći izabrati i opcijski pogon na sva četiri kotača.

Kada je riječ o uređenju interijera možemo očekivati minimalistički pristup sličan onome u modelu A3. Naglasak kod opreme će biti na sigurnosti, mogućnostima personalizacija i infotainmentu čiju će osnovu dakako činiti audijev MMI sustav.

Kako smo i rekli doazak ovog automobila na tržište se očekuje 2016, a početna će mu se cijena kretati oko 20.000 Eura. Nakon njega na tržište bi trebao stići i sportskiji Q2, čija će karoserija biti nešto dulja i šira te niža.

Kako bi Q1 mogao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu.