Nova ŠKODA Octavia Scout

scoutica

Robustan frajer

 

“Nova ŠKODA Octavia Scout u svakom je pogledu ‘robustan frajer’ jer naziv Scout kod Škode morate zaslužiti”, naglasio je Dr. Frank Welsch, član Škodinog Upravnog odbora zadužen za tehniku. “Naš novi model pravi je “izviđač” u najboljem smislu te riječi i nudi jedinstven spoj markantnog offroad dizajna i izvrsnih svojstava pogona na sve kotače, puno mjesta i modernu tehnologiju u segmentima sigurnosti, komfora i ponude motora. Nova Octavia Scout postavlja mjerila u segmentu crossover vozila”, dodao je Welsch.

Nova ŠKODA Octavia Scout bazirana je na Octaviji Combi i oduševljava snažnim nastupom specifičnim za Scout izvedbe. Sprijeda i straga vozilo je opremljeno snažnim branicima s crnom zaštitom i srebrnim offroad umetkom. Na prednjem dijelu ističu se široki otvor za ulaz zraka i markantna svjetla za maglu. Crnom zaštitom opremljeni su i pragovi i kućišta kotača. Uz to dolaze i crne bočne zaštitne letvice. Razmak od tla u odnosu na ‘normalnu’ Octaviju povećan je za 33 milimetra. Serijski se ugrađuju atraktivni 17-inčni aluminijski kotači. Unutrašnjost je opremljena trokrakim višenamjenskim kolom upravljača i atraktivnim ukrasnim elementima u Scout dizajnu.

Najmodernija tehnologija pogona na sve kotače bazirana na Haldex-5-spojci i novim tehničkim detaljima novi model pretvaraju u najbolju Octaviju Scout svih vremena. Snaga vuče veća je za 25 posto i iznosi i do dvije tone. Na svestranom su vozilu osim toga poboljšana i startna svojstva i sposobnost uspinjanja. Zahvaljujući većem vanjskom kutu nagiba češki “izviđač” svladava i strmije i zahtjevnije terenske dionice. Na raspolaganju su dva dizelska motora i jedan benzinski. U odnosu na prethodni model agregati su u prosjeku 20 posto štedljiviji.

Osim toga nova ŠKODA Octavia Scout nudi i sve prednosti nove Škode Octavije – ‘jednostavno malo više automobila’: izvanrednu ponudu prostora, maksimalnu funkcionalnost, praktična ‘Simply Clever’ rješenja, najmoderniju sigurnosnu i komfornu tehniku kao i najbolji omjer cijene i vrijednosti.