ŠKODA Yeti Xtreme

140523-_koda-yeti-xtreme-final-web..zavr_no

Čvrsti i sportski koncept rally automobila

 

ŠKODA Yeti Xtreme – svjetska premijera ovog čvrstog i sportskog koncepta rally automobila temelji se na popularnom i kompaktnom SUV konceptu.

“Želimo nastaviti pozitivan razvoj i dalje rasti s novim modelima u narednim godinama”, izjavio je Werner Eichhorn, član ŠKODA Uprave za prodaju i marketing. “Radimo na tome da ojačamo emocionalnu živost branda. ŠKODA Yeti Xtreme – kao dinamičan i moćan koncept, kompaktni SUV – ukazuje na stručnost marke u tehnologiji pogona na sva četiri kotača, kao i naš know -how, kada je riječ o rally sport konceptu”.

U stvaranju ŠKODA Yeti Xtreme, ŠKODA dizajneri pretvorili su uspješni kompaktni SUV koncept u posebno sportski i dinamičan rally dizajn. 

140523__koda_yeti_xtreme__2__500x295

Automobil pokreće 1.8 112 kW snažan TSI motor, te 6-stupanjski mjenjač s dvije spojke (DSG). Maksimalni okretni moment od 250 Nm postiže se između 1.500 i 4.200 okretaja u minuti. Yeti Xtreme ubrzava 0-100 km / h za 9 sekundi; a njegova najveća brzina je 192 km/h.

Na prednjoj strani, mišićav sportaš ima snažan odbojnik i veliki usisnik zraka, uz LED svjetla.

Unutrašnjost uključuje opremu potrebnu za rally uporabu, dok putnici mogu sjesti na 4 pojedinačna Recaro sportska sjedala s integriranim sigurnosnim pojasevima. 

Sa ŠKODOM Yeti Xtreme, proizvođač je još jednom pokazao svestrani potencijal svog popularnog kompaktnog SUV-a.