SEAT Ibiza

ibiza

Priča o uspjehu koja se proteže kroz tri desetljeća

 

SEAT-ov najuspješniji model kroz povijest na tržištu je posljednjih 30 godina. U zadnje tri dekade, SEAT Ibiza postala je najprodavaniji model u dugogodišnjoj povijesti španjolske marke, kao i vodeće vozilo u svom segmentu u Španjolskoj već gotovo 15 godina. Četiri različite generacije SEAT Ibize oduvijek je krasio sportski, mladenački duh i dugo su bile omiljene zbog svojih izvrsnih performansi i ekstremne štedljivosti. 

Sajam automobila u Parizu 1984. godine bio je izabran kao kulisa za predstavljanje modela SEAT Ibiza svijetu. Bila je to nezaboravna prilika jer se radilo o proizvodu koji je u potpunosti razvijen u samostalnoj tvrtkiSEAT. Taj trenutak izazvao je njegovu eksplozivnu popularnost koja traje sve do danas, uz ukupnu prodaju od gotovo 5 milijuna vozila.

SEAT Ibiza na natjecanju: ikona je osvojila i tri naslova na svjetskim natjecanjima u reliju

Povijest modela SEAT Ibiza ide ruku pod ruku s natjecanjem na utrkama. Legendarni model španjolske marke sudjelovao je na utrkama, posebice reli utrkama, gotovo od svog prvog pojavljivanja. U stvari, SEAT je osvojio tri naslova svjetskog prvaka u reliju s modelom Ibiza Kit Car u kategoriji 2.0 l, podvig koji nitko nije mogao predvidjeti 1985. godine kada je osnovan SEAT Sport kao SEAT-ov odjel za motosport. K tome,Ibiza je bila odabrano vozilo mnogih mladih vozača utrka zahvaljujući različitim promotivnim događanjima koji su organizirani tijekom njezine duge povijesti te je ostavila trajni dojam na španjolska prvenstva