Volkswagen GTI Roadster,

roadster-gti

Moćna jurilica pojaviti će se u novoj video igri Gran Turismo 6

 

Ova moćna jurilica pojaviti će se u novoj video igri Gran Turismo 6. No, to nije samo automobil za video igru, on zaista postoji, makar kao koncept.

Premijerno je predstavljen na 2014 Wörthersee Tour u susjednoj nam Austriji. Ovaj sportski dvosjed pod haubom ima 3.0 litarski V6 motor s dvostrukim turbo punjačima, a koji razvija snagu od čak 503 konja. Na motor je spojen poznati kompanijin 7-brzinski DSG sa dvostrukom spojkom (dual-clutch), a pogon je na svim kotačima, poznati VW-ov 4MOTION.

Ubrzanje od 0-100 km/h je prilično impresivno, potrebno mu je nešto malo manje od 3,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 310 km/h.

Volkswagen GTI Roadster, Vision Gran Turismo je prilično lagan automobil, samo 1.424 kilograma, što nije puno za ovakav model. Ugrađeno je pregršt laganih materijala, ima i aluminija i karbon-fiberskih vlakana. Aerodinamika je, kako kažu, optimizirana, a impresivan je i veliki stražnji spojler.

Spomenimo na kraju kako je Volkswagen GTI Roadster, Vision Gran Turismo rezultat uspješne kooperacije Volkswagena i Sonyja, a koncept bi trebao obilježiti 15. rođendan Gran Turisma, popularnog serijala video igara. Inače, igra će se pojaviti polovicom rujna u prodaji, pa ako želite provozati Volkswagen GTI Roadster, Vision Gran Turismo znate gdje ćete ga pronaći.