Milijunski jubilej u klasi Golfa

db2014au00497_large-web

Veliki uspjeh za kompaktno van vozilo

 

U Volkswagenovoj tvornici u Wolfsburgu s proizvodne je trake sišlo milijunto vozilo modela Golf Sportsvan i prethodnika Golfa Plus. Radi se o vozilu s 2.0 TDI BlueMotion Technology motorom snage 110 kW/150 ks “Habanero” narančaste metalik boje s linijom opreme Highline. Sportsvan se proizvodi isključivo u tvornici u Wolfsburgu. “Ovaj je atraktivni automobil pored Golfa, Tiguana i Tourana četvrti uspješan model koji dolazi iz naše tvornice. Nagrada “Zlatni upravljač ” za 2014. godinu iznimno nas sve raduje i predstavlja zasluženu pohvalu za sve djelatnice i djelatnike naše tvornice”, rekao je direktor tvornice Jens Hermann.  

Voditelj zaposleničkog vijeća Jürgen Hildebrandt pritom je naglasio sljedeće: “Golf Sportsvan potvrđuje kompetenciju svih kolegica i kolega naše tvornice. Model se razvio u dodatnu uspješnicu proizvođača iz Wolfsburga.”

Golf Plus/Golf Sportsvan od samog početka 2004. predstavljao je velik uspjeh. Veća i varijabilnija unutrašnjost vozila u usporedbi s klasičnim Golfom, viši krov i povišena pozicija sjedenja odmah su pogodili ukus kupaca. Rezultat: do prestanka proizvodnje modela krajem 2013. proizvedeno je više od 930.000 primjeraka Golfa Plus. Nasljednik Golf Sportsvan nastavio je taj uspjeh. Do danas je proizvedeno već oko 70.000 primjeraka.

Glavno tržište kompaktnog van vozila je Njemačka, ispred Francuske i Italije. Najomiljeniji motor je TSI snage 92 kW / 125 ks. Čitatelji stručnog časopisa “auto, motor und sport” Sportsvanu su dodijelili nagradu za dizajn “Autonis 2014″ i proglasili ga najljepšim novim automobilom godine u kategoriji van vozila. Golf Sportsvan pored klasičnog Golfa i Golfa Variant predstavlja treću karoserijsku varijantu uspješnog modela baziranog na modularnoj poprečnoj platformi.