Audi okreće IAA naopako

audi_aii_frankfurtAudi, za posjetitelje Međunarodnog sajma automobila (IAA) u Frankfurtu, ponovo priprema spektakularnu arhitekturu

 

Nova vizura Frankfurta na Maini: Audi, za posjetitelje Međunarodnog sajma automobila (IAA) u Frankfurtu, ponovo priprema spektakularnu arhitekturu. Specijalno napravljena za ovaj sajam, zgrada poziva posjetitelje da u obzir uzmu značajke gradske mobilnosti, s neobične toke gledišta. Unutar zgrade, neboderi i cijele gradske četvrti pružaju se sa stropa i kreiraju “viseće gradove”. Posjetitelji, koji će se prošetati ovim paviljonom, iskusiti će različite zahtjeve buduće mobilnosti i Audijeve tehnološke inovacije.

“U Frankfurtu ćemo doživjeti impresivnu demonstraciju onoga po čemu se razlikuje Audijeva prezentacija na sajmu. Okretanje očekivanja naopako, osiguravanje ‘vau’ efekta s ovogodišnjim konceptom, poduzimamo slijedeći korak”, kaže Luca de Meo, član Uprave AUDI AG-a zadužen za prodaju. “Briga za detalje pokazuje da će Audijeva građevina na sajmu IAA 2013 odražavati aspiracije ove marke, uz poštivanje dizajna i tehnologije.”

Vanjština zgrade, oblikovane kao kocka, namjerno je dizajnirana na minimalistički i svijetao način. Sa svojim ostakljenim, četiri metra visokim postoljem, čini se kao da lebdi iznad Agore, središnjeg otvorenog prostora Frankfurtskog sajma. To je isto mjesto na kojem je Audi po prvi put na sajmu IAA 2011. postavio privremenu, ekskluzivnu građevinu.

Unutra, projekcije i ukupno 11,2 milijuna LED pixela, prikazati će “viseće gradove” i oživiti različite gradske scenarije. Ostakljene površine na podu i stropu produžuju gradske krajolike u beskonačnost i ustanovljuju odnos između njih i prikazanih Audijevih modela. Rezultat je impresivan svijet doživljaja, koji posjetiteljima nudi konstantni protok novih pogleda na raznolikost sutrašnje urbane mobilnosti.

Konstrukcija Audijevog paviljona je započela već sredinom srpnja. Tijekom razdoblja građenja od sedam tjedana, do prve konferencije za medije 10. rujna, biti će postavljeno oko 2.300 kvadratnih metara ostakljenih površina i 150 kilometara kabela. Na ovaj način, 3.400 kvadratnih metara ukupne podne površine, postati će pozornica za zvijezde sajma: 28 automobila sa četiri prstena.

Ovo 65. izdanje međunarodnog sajma automobila u Frankfurtu na Maini, otvoriti će svoja vrata posjetiteljima od 12. do 22. rujna 2013. Tijekom sajma IAA 2011, Audi je zaželio dobrodošlicu 800.000 posjetitelja.