Odličje za uspješan dizajn

db2014au00523_large-web

Novi Golf Sportsvan osvojio nagradu „autonis“ za najbolji novi dizajn u 2014. godini

 

Čitatelji časopisa “auto motor und sport” ove su godine za nagradu “autonis” odabrali Golf Sportsvan za najbolji novi dizajn 2014. Allrounder koji je krajem svibnja izašao na njemačkom tržištu probio se među konkurencijom u kategoriji karavana.

Odličje za Golf Sportsvan je u Stuttgartu uručeno Oliveru Stefaniju, voditelju Volkswagenovog odjela za dizajn eksterijera. “Rezultat odabira čitatelja pokazuje da Golf Sportsvan ne očarava samo svojim prostranim konceptom, nego se i svojim sportskim proporcijama ističe kao atraktivno i stilsko vozilo. Svojim suverenim izgledom će Golf Sportsvan ostaviti traga u klasi kompaktnih karavana”, rekao je Stefani.

db2014au00534_large_500x333

Golf Sportsvan je savršeni Allrounder aktualne palete modela Golfa. Golf Sportsvan ima stilske značajke dizajna poput vrlo duge grafike bočnih prozora s dva dodatna prozora (na području A i D stupa), oštre karakterne linije s iznimno precizno integriranim i posebno za Golf Sportsvan dizajniranim ručkama vrata. “Karavan među Golfovima” nudi vrlo varijabilnu unutrašnjost sa stražnjom klupom koju je moguće pomicati po dužini. Usprkos kompaktnim dimenzijama pet putnika i njihova prtljaga imaju dovoljno prostora za putovanja.

db2014au00538_large_500x333

Za nagradu “autonis” časopisa “auto motor und sport” ocjenjuje se dizajn novo predstavljenih vozila u zadnjih dvanaest mjeseci – ali to ne čini redakcija, nego čitatelji. Ove je godine u odabiru sudjelovalo više od 17.000 čitatelja časopisa “auto motor und sport”. Ocjenjivanje je uslijedilo isključivo prema vizualnim kriterijima, pri čemu su čitatelji mogli davati i pozitivne i negativne bodove za dizajn