Volkswagen Touareg

db2014au01059_large-web

Osvježen ovaj neodoljiv model

 

Model je dobio nove branike i masku hladnjaka, novi dizajn kotača, boje laka, što stvara ukupni dojam osjetno dinamičnijim. Za to je dijelom zaslužno i što sve verzije sada serijski dolaze s biksenonskim svjetlima. U unutrašnjosti nije bitno mijenjano puno toga, tek je umjesto dosadašnjeg crvenog, pozadinsko osvjetljenje prekidača i tipki sada umjerenije bijelo.

No, velike promjene Touareg krije pod haubom. Posebno se to odnosi na ponudu V6 TDI. Dostupne su izvedbe sa 204 i 262 KS, a obje zahvaljujući novom katalizatoru SCR s AdBlue zadovoljavaju normu Euro 6 te imaju funkciju “coasting”, te se na nizbrdici isključuju i voze bez potrošnje goriva, buke i emisije CO2. Tko želi više snage može odabrati 4.2 TDI V8 sa 340 KS i 800 Nm, općenito najjači dizelaš u ponudi Volkswagena, ili hibridni koji kombinira benzinski V6 i elektromotor. Hibrid raspolaže ukupnom snagom od 380 KS, a samo na struju sposoban je prevesti dva kilometra, s najvećom brzinom od 50 km/h.

Što se tiče klasičnih benzinaca potrošnja goriva, inače, u prosjeku je smanjena do 5 posto. Ugrađeni su novi, potentniji usisnici zraka, dotjerani su prijenosni omjeri u mjenjaču i ugrađen je sustav start&stop koji gasi motor čim brzina padne ispod 7 km/h.