Škoda Rapid Spaceback

v1_skoda_rapid_spaceback_cam1

Prvi hatchback u velikom segmentu kompaktnih automobila

Škoda će po prvi put  s ovim novim modelom kupcima ponuditi kompaktni automobil koji donosi veliku praktičnost, karakterističnu za ovaj brend, u obliku hatchbacka. Sa svojim dinamičnim i modernim dizajnom, Škoda Rapid Spaceback obraća se mlađim kupcima. Nova Škoda Rapid Spaceback je automobil koji istovremeno izgleda sportski, svježe, dinamično i elegantno čime trenutačno ostvaruje atraktivan i privlačan dojam. U odnosu na uobičajene hatchback modele, Rapid Spaceback izgleda više sportski i čak produženo, poput coupea, čime će se definitivno isticati u odnosu na konkurenciju.

skoda_rapid_spaceback_cam2__v3_460x288

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dizajneri su posebnu pažnju posvetili bogatim individualizacijskim opcijama koje su upravo jedna od glavnih karakteristika i prednosti novog Rapid Spacebacka. Jedna od njih je i ogromno stakleno panoramsko krovište koje se nalazi na popisu dodatne opreme. Zatamnjeni stakleni krov proteže se cijelom dužinom krovišta od prednjeg vjetrobranskog stakla do stražnjeg stakla nudeći putnicima neometan pogled u nebo. Povezano sa staklenim krovištem, zatamnjeno stražnje staklo tako se proteže od samogprednjeg vjetrobranskog stakla do ruba vrata prtljažnika.

v1_skoda_rapid_spaceback_interier_460x252

 

 

 

 

 

 

 

 

Stražnji dio vozila također ukazuje na sportski karakter nove Škode Rapid Spaceback. Svojim čistim linijama stvara uravnotežen i estetski čist dojam. Crni difuzor naglašava vodoravnu orijentaciju elemenata koja je istaknuta i širokim stražnjim svjetlosnim sklopovima u C dizajnu tipičnom za ovaj brend. Unutrašnjost je obogaćena sportskim trokrakim upravljačem, stilskim ukrasnim elementima i osvježenim dizajnom presvlaka sjedala. Interijer novog Rapid Spacebacka nudi pregršt prostora unatoč činjenici da vanjske dimenzije mjere 18 cm manje od limuzinske verzije. Velikodušan putnički prostor popraćen je i brojnim rješenjima pod nazivom “Simply Clever”. To su npr. opcionalni dupli pod u prtjažnom prostoru što omogućava da se prtljažnik podijeli u dvije vodoravne razine nudeći tako dvostruku upotrebljivost. A ako želite do maksimuma iskoristiti cijeli prostor prtljažnika, nema potrebe da se dupla podnica uklanja već se ista jednostavno premjesti u niži položaj tik do dna.

Za početak u ponudi će biti četiri benzinska i dva dizelska agregata s izlaznom snagom od 74 KS i 121 KS. Rapid Spaceback GreenLine opremljen s 1.6-litrenim TDI motorom dostavljati će 89 KS uz prateću prosječnu potrošnju goriva od minornih 3.8 l/100km uz CO2 emisije od 99 g/km. Nova Škoda Rapid Spaceback nudi najviše sigurnosne standarde koji se danas već i očekuju od Škodinih vozila.

Škoda Rapid Spaceback svoj će javni debi imati na ovogodišnjem Frankfurt Motor Showu u rujnu a lansiranje na europskim tržištima zakazano je za listopad 2013.