VW CrossBlue

crossblue--web

Planira se serijska proizvodnja

 

Volkswagen je potvrdio kako će krajem 2016. u svojim pogonima u Chattanoogi, u SAD-u, započeti sa serijskom proizvodnjom konceptnog modela CrossBlue. Riječ je o modelu koji je premijerno predstavljen na prošlogodišnjem detroitskom NAIAS-u, a konkretnije radi se o SUV-u sa sedam sjedala čije konačno ime još uvijek nije poznato.

Koliko je za sada poznato produkcijski CrossBlue je trenutno namijenjen isključivo američkom tržištu, no uvijek postoji mogućnost da se donese odluka o proširenju ponude. CrossBlue će se temeljiti na MQB platformi, a dimenzije će mu biti bliske onim konceptnog modela, odnosno iznosit će približno 4986/2014/1732 mm. Motorizacija ne bi trebala predstavljati nikakvo iznenađenje s obzirom kako se očekuju uobičajeni pogonski strojevi iz VW ponude, uključujući i hibridnu izvedbu.

Volkswagen će u same proizvodne pogone uložiti oko 900 milijuna američkih dolara te za potrebe proizvodnje ovog automobila zaposliti dodatnih 2000 radnika. Tvornica će biti proširena, a na istom mjestu će njemački proizvođač uspostaviti i novi američki centar za istraživanje, razvoj i planiranje.