Audi proširuje obitelj modela TT

audi-tt-12

U skoroj budućnosti bi na tržište mogle stići nove karoserijske izvedbe modela TT

 

U skoroj budućnosti bi na tržište mogle stići nove karoserijske izvedbe modela TT, odnosno coupeu i roadsteru bi se mogli pridružiti crossover, kompaktna limuzina i sl. Naime, potražnja za sportskim coupeima i tzv. kompaktnim niša modelima pada te Audi navodno namjerava istražiti mogućnosti proširenja obitelji modela TT.

Tako tvrdi audijev tehnički šef Ulrich Hackenberg koji kaže kako se “radi na razvoju budućih derivacija TT-a”. Dobar pokazatelj u kojem bi se smjeru audijevi napori mogli kretati je nedavno predstavljeni koncept Allroad Shooting Brake kojega su mnogi vidjeli kao crossover izvedbuTT-a. 

Naime, u Audiju smatraju kako TT ima snažan potencijal kao svojevrsni pod-brand, kojega svakako može zahvaliti činjenici da je vremenom postao ikona modernog automobilističkog dizajna. Upravo stoga bi TTmogao predstavljati dobru osnovu za daljnji razvoj ponude, koju Audi u cilju povećanja prodaje ionako otprije namjerava provesti.

Za vrijeme dok prodaja coupea u Europi značajno opada te bilježi najveći pad među svim segmentima, s druge strane kompaktni premium modeli bilježe veliki rast, odmah iza malih SUV-ova i crossovera. Ove činjenice su dobar pokazatelj u kojem bi smjeru Audi mogao krenuti sa širenjem ponude TT-a, odnosno nakon crossovera na tržištu bi se mogla pojaviti kompaktna limuzina ili tzv. fastback.

Za sada još uvijek nije poznato kada bi ovo proširenje ponude trebalo stići do kupaca, no trendovi na tržištu diktiraju da bi za Audi bilo bolje što brže reagirati i udovoljiti zahtjevima tržišta.